Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer om personuppgifter och cookies
Nyhet

BARNKLASSER

Vi kommer nu att börja erbjuda träning för barn på Vagnhallen CrossFit!

Vi tror att detta är ett fantastiskt sätt att skapa goda förutsättningar för en bra fysik och en rutin i att träna i en allt mindre rörlig tillvaro. En investering som barnen kommer att ha nytta av igenom hela livet.

 

Upplägg
Passen kommer att vara ca 45 min långa och åldern är ca 4-12 år, uppdelat i två grupper efter varandra.

Vagnhallen Mini: Söndag 10-10:45 (4-7 år)
Vagnhallen Junior: Söndag 10:50-11:35 (7-12 år)

Vi kommer att bygga upp passen precis som ett ”vanligt” Crossfit-pass med en uppvärmning och mobilitet följt av teknikträning/instruktion där vi kommer att fokusera på 1-2 grundläggande rörelser varje gång.

Lite beroende på barnens utveckling kommer vi att bygga på med Metcon liknande del och avsluta med ”Afterbash” i form av lämpliga lekar.

Skillnaden mellan Mini och Junior blir kravet på barnen som naturligtvis är minimal på ”Mini” där det är mer av lekar och att få prova sig fram och känna sig bekväm med rörelser och att kunna ta instruktioner.

”Junior” kommer att få lite större krav på sig att genomföra själva klassen så som det är tänkt.

Det är helt okej att beroende på barnets nivå flytta mellan dessa två grupper! Det är barnets utveckling före ålder som avgör!

 

Föräldrarnas roll

Nu initialt vill vi ha en förälder närvarande för barnens trygghet och för att kunna se hur barnet reagerar i olika sammanhang samt vara delaktig i vissa övningar om det skulle behövas.
Förbered gärna ert barn igenom att ta med dem till hallen innan och kika utan press, välj ut lite ”träningskläder” och liknande så att de känner sig mentalt förberedda. Ni känner ert barn så ge dem den tid och uppmärksamhet som behövs för en god start.

 

Mål
Målet med detta är att barnen ska finna en glädje i att röra på sig och framför allt att de ska ha roligt. Vi kommer att jobba mycket med att lära barnen att röra sig med bra teknik innan vi involverar några externa vikter. Säkerhet kommer att vara A och O under träningen med mycket fokus på repetitioner och kroppskontroll.

 

 

Priser samt anmälan:

Tid
Startar: Söndagen 13:e Sep och rullar ytterligare 7 söndagar DVS. 8 tillfällen totalt.

Sista klassen är Söndagen 1:a November. Vi kommer att informera om ”ta igen klasser” efter att vi startat.

 

Anmälan görs till info@vagnhallencrossfit.se (märk brevet ”barnklasser” )

Skriv in dina kontaktuppgifter samt namn + ålder på barnen som skall delta.

Inbetalning gör på plats i samband med första tillfället.

Pris:

795:- Om du som förälder är medlem på Vagnhallen CrossFit
995:- Om du som förälder INTE är medlem på Vagnhallen CrossFit.

*OBS. Har du fler än ett barn så erhåller du 50% rabatt på priset för andra barnet. (gäller även oavsett antal syskon)

 

Instruktörerna

Sandra Weaver:

Lic. personlig tränare och Crossfit Level 1 Coach. Har jobbat som personlig tränare och gruppträningsinstruktör. Har också arbetat som tränare för ungdomar samt inom förskola och som au pair. Dotter på 4 år som själv tränar Crossfit Kids.

 

Homan Elfström:

Lic Grupptränings instruktör och PT.

Driver Lynx Multisport Team som är Sveriges störta "OCR förening" och växer inom bla Crossfit, Triathlon, Fitness och andra sporter.

Två flickor 4 & 5 år. 

Laddar...