Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer om personuppgifter och cookies

Barnklasser

vårterminen 2017

Våra barnklasser är ett fantastiskt sätt att skapa goda förutsättningar för en bra fysik och en rutin i att träna i en allt mindre rörlig tillvaro. En investering som barnen kommer att ha nytta av genom hela livet.


Upplägg
Totalt åtta tillfällen (+1 bonus över sportlovet), där passen tar ca 55 min /gång. Vi kommer att bygga upp passen i likhet med ett ”vanligt” Crossfit-pass med en uppvärmning och mobilitet följt av teknikträning/instruktion där vi kommer att fokusera på 1-2 grundläggande rörelser varje gång.

Datum & tider
Söndagar med start 29:e januari fram till och med 26:e mars. (Observera att vi kör ett extrapass på sportlovet för alla som inte åker bort, dvs totalt 9 tillfällen) 
Datum: 29 jan, 5 feb, 12 feb, 19 feb(sportlov), 26 feb, 5 mars, 12 mars, 19 mars, 26 mars.
Grupp Pre-teen, 8-12 år - ca 55 min Start kl 10:00
Klassen är upplagd som ett träningspass och det kommer ställas högra krav på barnen vad det gäller förmåga att ta instruktioner. Typisk CrossFit-utrustning kommer att användas i passen och fokus kommer hela tiden ligga på ett korrekt rörelsemönster och teknik.
- Grupp Junior, 5-8 år – ca 55 min Start kl 15:30
Klassen är lekbetonad men lägger ändå fokus på utförande, motorik och teknik så att barnen börjar lära sig utföra rörelser korrekt. Viss CrossFit-utrustning kommer att användas i passen men endast mycket lätta vikter och motstånd.

Begränsat antal platser (10-12 barn per grupp).
OBS! Åldersindelningen ovan är riktlinjer för grupperna. Det är barnens förmåga att ta instruktioner, deras utveckling och förutsättningar som slutligen avgör i vilken grupp de passar bäst. Detta innebär att coacherna kan flytta ett barn till annan grupp om det passar barnet bättre.


Föräldrarnas roll
En förälder bör vara närvarande för barnens trygghet och för att kunna se hur barnet reagerar i olika sammanhang samt vara delaktig i vissa övningar om det skulle behövas. Förbered gärna ert barn genom att ta med de till hallen innan och kika utan press, välj ut lite ”träningskläder” och liknande så att de känner sig mentalt förberedda. Ni känner ert barn bäst så ge de den tid och uppmärksamhet som behövs för en god start.

När passet startar ska föräldrar hålla till på ”balkongen” en trappa upp där de får överblick över passet. Man kommer i god tid före passet så att barnen inte blir stressade inför starten och att klassen kan börja i tid med alla barn. Vill man inte att barnen är med på foto så ta upp det med Coacherna innan klassen.

Barnen skall inte vistas på träningsytan före eller efter klassen såvida det inte är anvisat av Coacherna.


Egen utrustning
Vattenflaska och lämpliga inneskor medtages.


Mål

Målet med detta är att barnen ska finna en glädje i att röra på sig och framför allt att de ska ha roligt. Vi kommer att jobba mycket med att lära barnen att röra sig med bra teknik innan vi involverar några externa vikter. Säkerhet kommer att vara A och O under träningen med mycket fokus på repetitioner och kroppskontroll.


Pris
Priserna gäller för en full termin

Förälder medlem på Vagnhallen CrossFit (gäller ej klippkort): 1000 kr

- Förälder ej medlem: 1200 kr

* Anmäler du fler än ett av dina barn erhåller du 50% rabatt från och med andra barnet.


Hur du anmäler dina barn

Anmälan görs till kids@vagnhallencrossfit.se

I mejlet skriver du:

- Ditt namn
- Om du är medlem på Vagnhallen CrossFit
- Bostadsadress
- Mobilnummer
- Namn och ålder på barnet/barnen som skall delta

Betalning görs via faktura som skickas ut efter anmälan är mottagen. OBS - Platsen är inte reserverad förrän vi mottagit betalning.


Instruktörerna

Pre-Teen: Sofie Lindberg
Började träna truppgymnastik vid 10 års ålder som efter några år ledde till en karriär som tränare inom gymnastiken. Sofie har tränat både barn- och tävlingsgrupper och coachar både i CrossFit och gymnastik på Vagnhallen CrossFit. 
» Läs mer om Sofie

Junior: Homan Elfström
Lic Grupptränings instruktör och PT. Driver Lynx Multisport Team som är Sveriges störta "OCR förening" och växer inom bla Crossfit, Triathlon, Fitness och andra sporter. Har två egna flickor 5 & 6 år.
» Läs mer om Homan

Laddar...